A Fidesz tévedésből olyan dokumentumot hozott nyilvánosságra, amiből kiderül az igazság

2017.01.06 06:58

 

 

 

 

 

 

6xoh3ehihpdqbcecs

6xoh3ehihpdqbcecs

 

 

Jöttek már ki a Fidesz sajtóközpontjából különös, furcsa, megmagyarázhatatlan nyilatkozatok, közlemények, azonban most egy teljesen érthetetlen dolog történt: a kormány mindenféle körítés, csavarás nélkül elismerte a szocialisták teljesítményét, legalábbis az oktatás ügyében.

Mindezt persze nem Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke közölte az újságírókkal, hanem a 444.hu szúrta ki azt a táblázatot, ahol különféle grafikonokon ismerteti a kormány a támogatások összegét.

 

Az adatok lesújtóak, egy összefoglaló táblázatból kiderül, hogy 1995 óta mindössze két évben, 2002-3-ban költött GDP-arányosan többet a kormány az oktatásra az 1995-ös 5,3 százaléknál.

Orbán Viktor másodszori hatalomra kerülése óta még sosem költöttek többet a GDP 4,4 százalékánál oktatásra, 2013-ban, a mélyponton mindössze 3,9 százalék volt ez az arány. Ebben az évben nominálisan 120,5 milliárd forinttal költöttek kevesebbet oktatásra.

A grafikonok világosan mutatják, hogy az MSZP-kormány idején a támogatásra több pénzt fordítottak, hiába is akarják ezt letagadni a fideszesek. Az tehát, hogy a Klik létrehozásával, az államosítással, a finanszírozás átalakításával többet adtak az oktatási rendszernek a fideszesek, mint a szocik, aligha kijelenthető, hiszen a szemünk előtt roskad össze a közép- és felsőoktatás.

A táblázatok pedig azt is bizonyítják, hogy még csak összegben sem járultak hozzá többel Orbánék, mint a baloldal annak idején.

 

https://ellenszel.hu/2017/01/05/fidesz-tevedesbol-olyan-dokumentumot-hozott-nyilvanossagra-amibol-kiderul-az-igazsag/