Gyorsan betolták Bakondi György fiát is egy 1,4 milliós állásba

2017.01.05 21:16

Bakondi György miniszterelnöki tanácsadó fiát elég fura körülmények között nyomták be egy nagyobb állami vízműcég élére. Az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. decemberi közgyűlésének jegyzőkönyve szerint az eddigi vezérigazgatót, Ritter Gézát indoklás nélkül, háromnapos határidővel kirúgták a társaság éléről, és a helyére azonnal betették a Linkedin szerint vezetői tapasztalat nélküli Bakondi Patrikot.

Bakondi György

A volt UD Zrt.-s Bakondi György, a közbeszerzések szakértője leginkább arról híres, hogy havi egymillióért ő Orbán biztonsági kérdésekben illetékes főtanácsadója. Úgy tűnik, eddig döntően abban számított rá Orbán, hogy hülyeségeket beszéljen a tévében.

Bakondi Patrik most 1,4 millióért lehet a cég vezetője. Eddig saját leírása alapján a vállalatban döntően koordinált, vagy épp „problémákat tanulmányozott a szervezetben”, melyekre megoldási javaslatokat tett. Előtte egy kereskedelmi banknál volt hitelügyintéző. 

Az Együtt közleményben szólalt fel a megoldás ellen, kifogásolva, hogy Orbánhoz hasonlóan más fideszes politikusok gyerekeinek „saját lábon állását” is megtámogatja az állam. Az ellenzéki párt azt kéri Seszták Miklós fejlesztési minisztertől, hogy vonja vissza a kinevezést

 

https://index.hu/gazdasag/2017/01/05/gyorsan_betoltak_bakondi_gyorgy_fiat_is_egy_1_4_millios_allasba/