KÖSZ FIDESZ! MEGINDULT A ROHAM! ÚGY VESZIK A LETELEPEDÉSI KÖTVÉNYEKET, MINTHA NEM LENNE HOLNAP

2016.11.15 09:54

Forrás: bmbah.hu

 

Megindult az utolsó (?) roham a letelepedési államkötvényért. Miután a kormány meglebegtette, hogy leállítja a programot a "rémhír" elért Kínába is – értesült a Magyar Nemzet.

 

A lap szerint ellepték a letelepedési kötvényeket igénylők a helyi ügynökséget, különösen a kínaiak, de a hivatalos adatokban ez még nem jelent meg. Ugyanakkor a külföldiek befizetése és az állampapírok lejegyzése között másfél hónapos is lehet az átfutási idő, tehát novemberre vagy a karácsonyfa alá megkaphatjuk az aktuális statisztikai adatokat.

A program egyébként azért népszerű ennyire, mert nem csak letelepedési engedélyt ad egy EU-tagállamban, hanem a piacinál magasabb kamatot is, természetesen a magyar állam költségvetésének a terhére. A lap korábban arról számolt be, hogy az összes kínai ügynökségnél fél áron is részt lehet venni a magyar letelepedési programban.

Ugyanakkor az egyelőre kétséges, hogy tényleg megszűnik -e a lehetőség. A kormány a mai napig nem adott garanciát arra, hogy a letelepedési kötvény kivezetésre kerül, holott ha ez megtette volna akkor az annyira, de annyira fontos kényszerbetelepítés-elleni alkotmánymódosításhoz is könnyedén megszerezte volna a parlamenti többséget.