Brutális lejtmenetben a Fidesz. Már táboron belül is korlátoznák Orbán hatalmát

2017.05.17 09:22

Az Integrity Lab közvélemény-kutatásában arról kérdezte az embereket, milyen kormányt látnának szívesen a jövő évi választások után.

A kétharmad a Fidesz-szavazókat is megosztja

A fideszes szavazók fele kétharmados felhatalmazást, 30 százalékuk viszont csak egyszerű többséget szeretne pártjának 2018 után. 10 százalékuk pedig egyenesen valamilyen koalícióval járó forgatókönyvet támogatna – 5 százalék Fidesz-Jobbik koalíciót, 5 százalék pedig egyértelmű többség nélküli eredményt.

Generációs különbségek

A fiatalok mind a kormány maradását, mind a baloldali és jobboldali kormányváltást sokkal inkább elutasítják, mint az idősebbek: a 18-39 év közöttiek 22 százaléka azt szeretné, ha senkinek nem lenne többsége, ugyanez az arány a 40-59-es korcsoportban 12, míg 60 felett csak 7 százalék. A legidősebbek kormányválasztása idézi leginkább a 2010 előtti, kétpólusú időket: 33 százalékuk a fideszes folytatás, 31 százalékuk valamelyik baloldali kormányváltást szeretné a következő választás eredményeképp.

forrás: https://integritylab.hu

Politikai következmények

 

Vajon ezen számok láttán a Fidesz média gépezete milyen kommunikációval fog elő állni? Kíváncsian várom azt a TV 2-s riportot amikor Pataky Attilát az EDDA front emberét fogják behívni a Mokkába ahol elfogja mondani, hogy őt bizony Soros György idegen lényekkel együtt átakarta mosni az agyát, hogy ne akarjon kétharmadot.

 

https://pestibulvar.hu/2017/05/17/brutalis-lejtmenetben-a-fidesz-mar-taboron-belul-is-korlatoznak-orban-hatalmat/