Eltűnt, megkerült segéd-motor…

2012.10.02 08:59

 

2012.10.01. hétfő 15:33
 

Bicskén a Gárdonyi utcában egy kapubejárón hagyott segéd-motorkerékpár tűnt el, míg tulajdonosa a háziakkal beszélgetett. Autóval indultak a kismotor felkutatására, de nem kellett messzire menniük, mert az útkanyarulatban észrevették a leállított járművet. Mellette a feltételezett elkövetővel…

 

Vasárnap, 2012. szeptember 30-án késő délelőtt baráti beszélgetésre ugrott be ismerőséhez egy bicskei férfi. Segéd-motorkerékpárját a Gárdonyi utcai kapubejáró hídján parkolta le. Alig tíz percet volt a házban. Kiérve a Simsonja hűlt helyét találta. A férfi barátjával együtt autóba ült és a környéken kezdték kutatni az ellopott motort. Nem kellett messzire menniük, amikor egy kanyarban feltűnt a keresett Simson S51 típusú kismotor. A motort egy fiatalember épp akkor állította le. Melléhajtottak, hogy kérdőre vonják a fiatalembert a lopás miatt, mire elmenekült. A tulajdonos kezében mindössze a fiatalember hátizsákja maradt, amiből kibújt, amikor megpróbálta visszatartani. A motor tulajdonosa és barátja még látta, hogy a tettes egy ház kerítéséhez támasztott kerékpárra pattan és elhajt a Csokonai utcában. A megállapítás szerint a férfi a kormányzárat nem tudta kinyitni, ezért valószínű úgy vitte el, hogy a motor elejét emelte közben. A 75 000 Ft-os lopási kár megtérült.

 

A sértett rendőri intézkedést kért a lopással kapcsolatban. A helyszínre érkezett járőrök a kapott adatok alapján azonosították a feltételezett elkövetőt, akit ezt követően lakásán fogtak el. Előállítását követően gyanúsítottként hallgatták a nyomozók. A 21 éves fiatal férfi a rendőröknek elmondta, hogy a motort szerette volna megtartani, hogy motorozhasson vele.