Ennyit a Fideszesek Haza-szeretetéről! MÉG MARADNAK A "TERRORISTA KÖTVÉNYEK" - NEM TÁRGYALTAK A JOBBIK ALAPTÖRVÉNY-MÓDOSÍTÁSÁRÓL

2016.11.21 14:05

Nem vette hétfőn napirendre az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága a Jobbik alaptörvény-módosítását. A KDNP-s Rubovszky György által vezetett grémium tovább húzza az időt, a betelepítés egészét kizáró alaptörvényi szintű védelem elfogadása még várat magára.

 

Hétfőn ült össze az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága, amelyen a jobbikos dr. Staudt Gábor vetette volna napirendre a jobboldali ellenzéki párt által benyújtott alaptörvény-módosítást.

Végül három igen (Staudt Gábor, Apáti István – Jobbik; Kész Zoltán – független) és nyolc kormánypárti nem mellett elutasította a bizottság, hogy napirendre vegyék a Jobbik javaslatát.

A VIKTOR ISMÉT NEM ENGEDTE?

A rövid vitában Staudt Gábor arra figyelmeztetett, hogy mindannyiunk érdeke, hogy nemet mondjunk a „terrorista kötvényekre”, hozzátéve, hogy a kormánypárti politikusoknak döntenie kell, „pénz vagy a haza!”.

Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

Apáti István hangsúlyozta, a bevándorlás az Orbán-kormány elmúlt másfél évének a legfontosabb témája, ez is olyan „hazug termék, mint a polgári Magyarország?” - fűzte hozzá. Szerinte ha nem fogadja el a Fidesz a Jobbik módosítóját, akkor egy olyan zsákmányt védenek a kormánypárti politikusok, amiből nem kapnak egy fillért sem – utalt a letelepedésikötvény-program és Rogán Antal közti összefonódásokra.

MÉG NINCS VÉGE!

Lapunk úgy tudja, hogy a Jobbik a következő alkalommal ismét megpróbálja a napirendre venni a kötelező kvótákat és letelepedési kötvények forgalmazását egyszerre kizáró javaslatuk napirendre vételét. Egyébként a vonatkozó országgyűlési határozat értelmében az illetékes bizottságnak a kijelölést követő harminc napon belül kell határoznia az indítvány tárgysorozatba vételéről. Magyarul - ha a pártérdek úgy kívánja - akár december közepéig is eltarthat ez a kormánypártokra nézve kínos folyamat, ami már csak azért is kockázatos, mert elképzelhető, hogy a december 15-ei, 16-ai EU-csúcson az Európai Unió állam- és kormányfői már tárgyalni fognak a brüsszeli kötelező kvótákról.

Mint az ismert, a Jobbik alaptörvény-módosító javaslata szóról szóra megegyezik az Orbán Viktor miniszterelnök által parlament elé terjesztett változattal, mindössze egy mondat az eltérés. A Jobbik szándékai szerint ezzel alaptörvény-ellenessé válna az offshore-hátterű, nemzetbiztonsági kockázatokat is magában hordozó, Rogán Antalhoz köthető letelepedésikötvény-program.

Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

Emlékezetes az is, hogy áprilisban Rubovszky György még házszabálysértés árán is meggátolta, hogy a Jobbik brüsszeli betelepítést gátló javaslata a bizottság elé kerüljön. Májusban aztán a kormánypárti politikusok közös platformon a gyurcsányista DK-val, az Együttel és a Liberálisokkal lesöpörték az asztalról a betelepítéssel szembeni alaptörvényszintű védelmet a parlamentben.