Erdei Zsolt bordatörést szenvedett, veszélyben az amerikai mérkőzése

2012.09.05 14:16

Bordatörést szenvedett Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó-világbajnok, akinek így veszélybe került a malawi Isaac Chilemba ellen szeptember 29-ére kiírt egyesült államokbeli mérkőzése.


    A profik között veretlen 38 éves magyar bokszolót menedzsmentjének kedd esti közleménye szerint az Állami Egészségügyi Központ - Honvédkórház sürgősségi osztályán kivizsgálták, és bordatörést állapítottak meg. 
    "Mit mondhatnék ebben a szituációban...? Szó szerint sokkot kaptam. Iszonyatosan jól ment a délelőtti állóképességi edzés, és nagy lendülettel készültem a délutáni sparringolásra is, ahol megtörtént a baj - idézte a közlemény Erdeit, aki eddigi 33 profi meccsét mind győztesen vívta meg, és a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú övét 2004 és 2009 között több mint öt éven át birtokolta. - El sem hiszem, ami történt, feldolgozni sem tudom jelenleg... Nem akarok elhamarkodottan nyilatkozni és dönteni, aludnom kell erre egyet. Konzultálunk az orvosokkal és a promóterrel, menedzserekkel, amint tudok konkrétumokkal szolgálni, sajtótájékoztatót tartunk." 
    Erdeinek egy ütéstől tört el a bordája.
    A magyar ökölvívónak a tavaly december 31-i mérkőzését ugyancsak sérülés miatt le kellett mondania.

https://www.xlsport.hu/Erdei-Zsolt-bordatorest-szenvedett-veszelyben-az-amerikai-merkozese