Kirúgták a fideszes képviselő testvérét – ő cserébe kiteregette a szennyest

2018.02.14 08:50

Nagyon ritkán esik meg, hogy egy fideszes képviselő “kibeszéljen” a rendszerből. Miskolcon mégis ez történt. Nem is csoda, hiszen a 2018-as választásokon is induló Tiba István, Hajdú-Bihar megye balmazújvárosi körzetének kormánypárti képviselője tulajdon testvéréről van szó.

Népszava kérdésére Tiba István nyíltan bírálta testvére, a miskolci kórházigazgató, Tiba Sándor eltávolításának körülményeit. Arra is célzott, hogy a közösség érdekei helyett magánérdekeket helyeztek előtérbe a döntéshozók.

Népszava: Helyeselte bátyja döntését?

Tiba István: Igen. Olyan szerződéssel volt problémája, amellyel szakmailag nem értett egyet. Magam is azt vallom, hogy az egészségügyre fordított állami forrásokat nem lehet cél magánvállalkozásoknak átjátszani!

– Van, aki szerint ez nem csupán egy kórházigazgató elleni intézkedés volt, hanem önnek is üzentek. Miniszteri fejlesztési biztosként ugyanis személyét Lázár János kancelláriaminiszterhez kötik, aki állítólag épp visszavonulóban van az országos politikától, s ez az “emberei” pozícióit is gyengítheti.

– Ezt nem tudom, s nem is szeretnék vele foglalkozni, nyilván ki fog majd derülni, ha így lesz. A testvéremhez hasonlóan, amikor elvállalok valamit, azt becsülettel, és száz százalékos erőbedobással igyekszem teljesíteni, akkor is, ha közben netán megsértem valakinek az érdekeit. Nekem van egy feladatom, egy választókörzetem, az ottani emberekért dolgozom, tekintet nélkül arra, hogy hogy ki milyen színű, vagy melyik párthoz vonzódik. E munkám során pedig a nagyobb közösség igényeit kell szem előtt tartanom, nem úgynevezett szűkebb körökét.

A kérdés csak az, hogy egy ilyen nyilatkozat után vajon visszalépteti-e a Fidesz Tiba Istvánt, amiért szembeszállt a rendszerrel, vagy ez még belefér? Nekünk lenne egy tippünk, hogy mi fog történni. Szerinted?

 

https://pestibulvar.hu/2018/02/14/ki-2/