Köszi Fidesz! Bukott pár milliárdot az állam egy belvárosi épület árverésén

2017.01.18 10:46

Bukott pár milliárdot az állam egy belvárosi épület árverésén

 

Kedden este elkelt a Zrínyi utca 3. alatt található irodaépület, amelyet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő árverezett el - írja a 444. A házat végül 3,871 milliárd forintért ütötte le a szerencsés nyertes, ami még a mérsékeltebb becslés alapján is 1-2 milliárddal a piaci értéke alatt van.

kep
Fotó: Google Maps

A Zrínyi utca 3-at 2,778 milliárd forintos kikiáltási áron bocsátotta árverésre az MNV, ami jóval a becsült piaci ára alatt van. Ettől persze felkúszhatott volna annak közelébe a licit során, igaz, ezt egy kissé nehezítette az alacsony licitlépcső. Az árverésre sem volt könnyű bejutni, mivel a megtekintés, a bejárás és a biztosíték befizetése közt szűkre szabták a határidőket, illetve egy furcsa feltételt is vállalnia kellett a nyertesnek: köteles ingyen bérbe adni az épületet a most ott lévő állami szervnek, az OGYÉI-nek határozatlan ideig.

A licit hajrájában végül két egyáltalán nem közismert magánszemély, Rózsa Judit (megbízója) és György Rudolfné (megbízója) vetekedtek az az épületért, a befutó a 444 szerint Rózsa  Judit lett. Róla annyit lehet tudni, hogy egy budai játékbolt ügyvezetője, felmerül a gyanú, hogy nem saját pénzből saját maga számára vásárolt egy belvárosi épületet 3,8 milliárd forintért, de jelen pillanatban ennél több információ nem áll rendelkezésre. 

A Zrínyi utca 3. értékéről megoszlanak a vélemények: egyesek szerint akár 6-8 milliárdot is érhet a jelenlegi ingatlanpiaci árak mellett, a Portfolio viszont ennél alacsonyabbra, 5-6 milliárd közötti értékűre becsülte a felújításra váró épületet.

https://index.hu/gazdasag/2017/01/18/bukott_par_milliardot_az_allam_egy_belvarosi_epulet_arveresen/