Már megint egy "tisztességes" Fideszes!! KUNBAJA FIDESZES POLGÁRMESTERE ELISMERTE: VÁDAT EMELTEK ELLENE

2017.05.16 13:17

Franzné Lakner Éva a polgármesteri Facebook-oldalán azt írta: április 25-én kapta meg az értesítést, hogy az ügyészség vádat emelt ellene, ezt pedig két nappal később nyílt képviselő-testületi ülésen bejelentette a képviselőknek és a hivatalnak.

 

 

„A vizsgálat tárgyát képzi: a közmunka programok végrehajtásának üteme, nevezetesen az, hogy a vállalt feladatok, munkák befejezése határidőben történt-e, illetve az, hogy a különféle elnevezésű közmunka programokon belül a közmunkások melyik közmunkaprogramban dolgoztak”

– írta a közösségi oldalon a polgármester.

Állítása szerint az államot és a község önkormányzatát sem vagyoni, sem anyagi kár nem érte, az üggyel kapcsolatban pedig nem kíván mást elmondani, nyilatkozatot tenni az ügy lezárásáig.

Az Alfahír számolt be elsőként arról, hogy március 31-én vádat emelt az ügyészség Franzné Lakner Éva, Kunbaja fideszes polgármestere ellen. Információnkat megerősítette a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivője is. Megkeresésünkre azt írták:

„a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Kecskeméti Járásbíróságnál.”

Portálunk akkor hiába kereste az ügyben Franzné Lakner Évát, a telefonos megkeresésünkre azonnal bontotta a vonalat.

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője a baon.hu tájékoztatása szerint a Petőfi Népének azt nyilatkozta: a rendelkezésre álló adatok szerint a kunbajai önkormányzat 2013 februárjában kistérségi startmunka program megvalósítása céljából támogatási szerződést kötött a munkaügyi központtal.

„A polgármester 2014 januárjában a céltámogatás elszámolása során benyújtott záróbeszámolójában úgy nyilatkozott, hogy a támogatási szerződésben vállalt foglalkoztatási kötelezettséget teljes egészében megvalósították, és a program célja teljesült: az önkormányzati árkok karbantartása, átereszek szintezése, cseréje a belvízvédelmi terv alapján megtörtént. A kistérségi startmunka mintaprogramban foglaltak azonban nem valósultak meg, a közmunkások a vállalt belvízvédelmi feladatokat nem végezték el. A dologi kiadásokat a polgármester az ügy harmadrendű vádlottja által kiállított valótlan tartalmú számlával igazolta annak ellenére, hogy a csatorna átereszeket ténylegesen nem szerezték be, csak utóbb, az elszámolás lezárultát és a nyomozás megindulását követően”

– nyilatkozta a lapnak vádhatóság szóvivője.

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna hozzátette: a polgármester a valótlan nyilatkozatával és a fiktív számlával a támogatást nyújtó szervet tévedésbe ejtette és az állami költségvetésnek összesen 4,9 millió forint vagyoni hátrányt okozott. A büntetőpert a Kecskeméti Járásbíróság fogja tárgyalni. Úgy tudjuk, a másodrendű vádlott férfi a községi polgármesteri hivatal munkatársa, míg a harmadrendű vádlott egy bácsalmási egyéni vállalkozó.