Menekülnek a (szenny) TV 2 munkatársai!!

2017.04.18 13:09

A 24.hu információi szerint pár hét leforgása alatt öten távoztak a TV2 hírszerkesztőségéből. Nem tudtak azonosulni az új vezető stílusával, szellemiségével. Megkeresésünkre a TV2-nél azt mondták, nincs rendkívüli helyzet, bár igaz, hogy nagy a fluktuáció a médiapiacon. Ők egyébként négy ember távozását ismerték el.

 

Úgy tudjuk, a távozók közül négyen maguk mondtak fel, míg egy külpolitikai szerkesztőt elküldtek nem sokkal azután, hogy kifejezte nemtetszését a Tények működésével kapcsolatban. A felmondások alig pár nappal követték egymást. Több régi kolléga is elment.

A saját döntéséből távozók között van Kertész Ádám riporter is, aki három és fél évet töltött a TV2-nél. Róla informátorunk így fogalmazott:

Ádám volt a legrégebbi és legmegbecsültebb munkaerő, aki mindig fontos híreket hozott.

Kertész most mégis úgy döntött a távozás mellett, hogy egyelőre még keresi az új munkahelyét, vagyis biztos állását adta fel a bizonytalanságért.

Egy másik távozó a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester által felvásárolt Echo TV-nél folytatja pályafutását.

Nem jöttek ki az új főnökkel

A mostani távozásoknak a TV2 belső ügyeire közeli rálátással bírói informátorunk szerint elsősorban ahhoz van köze, hogy a hírigazgatóságon többen sem jöttek ki Tóth Tamás Antallal a vezetői stílusa miatt, illetve nem tudtak azonosulni az általa képviselt szellemiséggel.

A Kutya magazin tulajdonosaként is ismert Tóth Tamás Antalt idén januárban nevezte ki az Andy Vajna-féle TV2 a Tények élére helyettes vezetőnek. Ezt megelőzően az MTVA Újmédia és Teletext Kft. felügyelőbizottságának volt a tagja, de onnan menesztették azután, hogy megírtuk: jelenleg 5 éves cégbírósági eltiltás alatt van, mivel adóhátralékot is hátrahagyva kényszertörléssel szűnt meg egy tulajdonában lévő cég. Fürst-Borsos Ádám, a hírigazgatóság kommunikációs menedzsere korábban kérdésünkre elismerte, hogy tudtak Tóth Tamás Antal előéletéről, ám nem tartották aggályosnak a felvételét, mivel nem cégvezetői feladatai vannak, hanem szakmai munkát végez, és ehhez kiváló referenciákkal rendelkezik.

Munkaerő kerestetik

A mostani távozási hullámot egyébként már megelőzte egy másik, amikor nagyjából hasonló létszámban távoztak emberek a Tényektől. Akkor hagyta ott a newsroomot Kunfalvi Nóra, aki a Juhász Pétert lejárató riportjáról vált ismertté.