Nem tévedés, rendőreink eljárást indítottak a portáját megvédő férfi ellen.

2012.09.23 12:58

A Bicskei Rendőrkapitányság Ügyeletére este fél nyolc körül verekedésről érkezett bejelentés. Amikor a rendőrök a helyszínre kiértek, kiderült, hogy egy férfi ment be az egyik család házának udvarára, ahol a tulajdonossal összeszólalkozott, majd a két férfi között már az utcán dulakodás alakult ki. Ennek során a házban lakó férfi egy fadarabbal fejen ütötte a hívatlan vendéget, aki ennek során könnyen sérült. A helyszínen lévők valamennyien láthatóan ittas állapotban voltak. Így a rendőrök a bántalmazóval szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A férfit garázdaság elkövetése miatt előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A sértett illetve egy férfi, aki az esetet látta, tanúként került kihallgatásra. A sértetthez fejsérülése miatt mentőt hívtak a rendőrök, így a Tatabányai Szent Borbála Kórház Traumatológiájára lett beszállítva.

 

Eltűntek, de megkerültek

Az etyeki körzeti megbízottat egy helybéli férfi szombaton eset azzal keresete fel, hogy 10 éves féltestvére eltűnt. Mint kiderült, a kisfiú barátaival kerékpározott délután Etyeken, már haza kellett volna érnie, de még nem érkezett meg, a szülők már keresni kezdték. A KMB-s felvette a kapcsolatot az édesapával, aki elmondta, hogy a kisfiú egészséges és eddig egy alkalommal fordult elő, hogy nem ment haza időre. A szolgálatban lévő valamennyi rendőr polgárőrökkel illetve az etyeki rendezvényen lévő biztonsági szolgálat munkatársaival kiegészülve a kisfiú keresésére indultak. Mintegy két óra elteltével a szülők telefonáltak, hogy gyerekük az egyik ismerősüknél van Etyek, Kossuth utcában. Így a KMB-s a megadott címre ment, majd biztonsági intézkedés keretében a kisfiút az időközben odaérkező szülőknek átadta. 

A Bicskei Rendőrkapitányságra az éjszaka folyamán egy másik eltűnésről is bejelentés érkezett. Éjszaka 01 órakor ugyanis a Gánti Szociális Otthon ápolója telefonált be a rendőrségre azzal, hogy egy férfi gondozottjuk este kilenc órakor az intézet területéről engedély nélkül távozott, de nem tért vissza az intézménybe, azóta ismeretlen helyen tartózkodik. Mint kiderült, az este folyamán egy buszsofőr feltehetően az eltűnt személyt látta a zámolyi körforgalomnál. A bejelentő elmondta, hogy a férfi alkoholista, életmentő gyógyszert nem szed, kommunikálni és tájékozódni képes. Több öngyilkossági kísérlete is volt, legutóbb szeptember elején, amikor az otthonban egy pengét nyelt le. A keresést így a rendőrök megkezdték három szolgálati gépjárművel és hét fővel. Az egyenruhások először a környéket nézték végig, miközben felvették a kapcsolatot a Székesfehérvári Rendőrkapitánysággal a zámolyi hétvégi házas terület átvizsgálása érdekében. Hajnali három órakor jelezte az egyik fehérvári rendőr, hogy az eltűnt személyt Zámoly belterületén a buszmegállóban megtalálta. Így biztonsági intézkedés keretében a rendőrök visszaszállították a gánti otthonba, ahol ápolójának átadták

 

Késő este a vértesboglári KMB-s Etyek, Magyar utcában intézkedett egy 22 éves herceghalmi férfivel szemben. A fiatalember ugyanis a járdán közlekedve megbotlott és a bal bokája maga alá fordult. Így a KMB-s a helyszínre mentőt kért, akik a személyt a budapesti Szent János Kórház Traumatológiájára szállították.