Őrizetbe vették a Roma Gárda vezetőjét

2012.09.07 10:04

 

Csütörtök délután kommandósok fogták el és vették őrizetbe a Roma Gárda vezetőjét, a magát Daflics ezredesnek nevező Bagó Ferencet – értesült a Dunántúli Napló.

Mint arról szerdán beszámoltunk, Roma Gárda néven önvédelmi egyesület alakult Pécsett. A szervezet a cigányok, zsidók és minden más, fenyegettségben élő kisebbség érdekében kíván fellépni.

A Dunántúli Naplónak a rendőrség a csütörtöki elfogást nem erősítette meg.

Információink szerint Bagó Ferencet a Terrorelhárítási Központ munkatársai állították elő azért, mert bűncselekményt követett el azzal, hogy büntetett előéletűként szervezetet alapított.

Csütörtökön egyébként sajtótájékoztatót tartottak a Magyar Gárda ellen összefogó cigány egyesületek a pécsi Esélyek Házában.

Daflics ezredes ismét hangsúlyozta, szeretné megvédeni népét a támadásokról, és bár igaz, hogy büntetett előéletű, szerinte ez a Magyar Gárda több tagjáról is elmondható. Hozzátette, mióta megjelent a nyilvánosság előtt, horogkeresztet festettek a házára, a Facebook-profilját pedig feltörték, így oda már be sem tud lépni.

Hegedűs István, a megyei cigány önkormányzat vezetője azt nyilatkozta a Dunántúli Naplónak, elhatárolódik a szerveződéstől, s azoktól is, akik támogatják, szerinte utóbbiaknak nincs helyük a közéletben.

bago-ferenc
Bagó Ferenc

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenység jogellenes szervezésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult ismeretlen tettes ellen. Hozzátették, hogy csütörtökön Pécsett elfogták és előállították a magát Daflics ezredesnek nevező Bagó Ferenc 45 éves pécsi lakost, és a vele egy társaságban lévő öt embert. Az elfogottak között volt egy pécsi fotóriporter is, aki saját járművén szállította Bagót.

Az MTI más forrásból úgy értesült: a fotóriporter haza akarta szállítani Bagó Ferencet, hogy felvételeket készítsen a férfi otthonánál. Bagó Ferenc ugyanis azt állította, horogkeresztet festettek a háza falára. A fotóst az akció után szabadon engedték.

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy "roma gárda" néven nem létezik, nem működik szervezet. A főkapitányság továbbra is a leghatározottabban fellép a jogrendet sértő vagy veszélyeztető, az állampolgárok nyugalmát megzavaró cselekményekkel szemben, és törvényes eszközökkel megakadályozza a jogellenes szervezetek létrehozását, működését – írták közleményükben.

 

https://index.hu/belfold/2012/09/06/orizetbe_vettek_a_roma_garda_vezetojet/