Siófoki ékszerboltrablás: rossz címre vonultak ki a rendőrök

2012.10.02 09:04

 

Rossz címre vonultak ki a kaposvári rendőrök, miután beérkezett a riasztás a szombati siófoki ékszerboltrablásról - állítja egy Baranya megyei hírportál.
Az oldal információi szerint a rendőrök nem Siófokra, hanem a kaposvári fő tér egyik ékszerüzletéhez vonultak ki több autóval. Az elkövetőket egyébként még keresik, a meneküléshez használt, később felgyújtott autót vizsgálják.
Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: „A rablásnak sok szemtanúja volt, többen közülük szinte egy időben hívták a rendőrség ügyeletét. Az első hívást fogadó kollégám csak egy sikoltozó női hangot hallott a telefonban, aki érthetően felfokozott idegállapotban hívta a rendőrséget, és csak az utca nevét, illetve a házszámot adta meg pontosan, helységnevet nem."
Fő utca Kaposváron és Siófokon is van, ráadásul a kaposvári Fő utcában is van ékszerbolt. Egy-két perccel később már a siófoki rendőrök is intézkedtek.
Az ékszerüzlet tulajdonosa szerint profik lehettek. „Kifigyelték a reggeli 10-15 perces időszakot, amikor már nincs a páncélszekrényben ékszer, de még nincs kipakolva a vitrinbe. Így tehát az előkészített ékszereket tudták elvinni, azoknak is csak egy részét" - nyilatkozta Tamás Lóránt, a TNT Invest Kft. ügyvezetője. A rablók nagyjából 50 millió forint értékű ékszert vittek magukkal. A tulajdonos még nem tudja, hogy mikor nyithat ki újra.
A meneküléshez használt kocsin lopott rendszám volt. Az autót Balatonszabadi közelében találták meg, teljesen kiégve. A rablókat keresi a rendőrség és további szemtanúk jelentkezését várják.
(Duna Híradó)


További részletek: https://kuruc.info/r/2/102060/#ixzz287gZUzbG