"UGYANAZÉRT A DEMOKRÁCIÉRT KÜZDÜNK" MÉG MINDIG A KÖZTELEVÍZIÓBAN VANNAK AZ ELLENZÉKI KÉPVISELŐK

2018.12.17 09:37

Bár Hadházy Ákost és Szél Bernadettet kidobták, a többiekhez egyelőre nem mernek nyúlni a fegyveres biztonsági őrök. Az ellenzéki képviselők egész éjjel az épületben voltak, a köztelevízió közpénzből fizetett dolgozói azonban továbbra sem óhajtják beolvasni a tüntetők követeléseit. 

 

09:22
Ugyanazért a demokráciáért küzdünk - erre a beszélgetésre se kerülhetett volna sor korábban

Még akár pár héttel ezelőtt is elképzelhetetlen beszélgetés zajlott az MTVA stúdóiója előtt Bana Tibor és Ujhelyi István között. A szocialista EP képviselő, aki korábban a parlament alelnöke volt, emlékeztetett rá, milyen kemény küzdelmeket vívtak egymással az Országgyűlésben, hogy Vona Gáborral még perre is mentek, ám 

"amikor a sminkszobában éjszakázva ugyanazt a pár csokit, ugyanazt a kevés vizet osztottuk meg egymással, rá kellett jönnünk, hogy a közös haza védelmében több köt össze minket, mint, ami elválaszt."

 - mondta a politikus. 

Bana is hasonlóan vélekedett, emlékeztetve arra, hogy az MSZP-vel nagyon sok mindenben, például az EU jövőjét illetően sem értenek egyet (mindkét politikus szakterülete az Unió), de a magyar demokrácia védelmében, és az országnak az Európai Unióból való kivezetésének megakadályozása érdekében most igenis együtt kell küzdeni. 

 

09:18
Összegyűjtötték a Kossuth téri szánkókra a pénzt

(Németh Márton)

 

Szarvas Koppány Bendegúz, a Momentum politikusa bejelentette, hogy a tüntetésen összetört 23 darab szánkó árát összegyűjtötték, sőt, még többet is: 280 ezer forint helyett eddig 325 ezer forint érkezett. 

 

09:13
A köztévé szerkesztői is az ellenzéki élő közvetítéseket nézik

Miközben a stúdió előtt állnak a képviselők, de persze nem szólaltatják meg őket. A DK-s Varju László a szerkesztőségi helyiség előtt van, ő mondta Ujhelyi Istvánnak, hogy a köztévé propagandistái is az ő élő videóikat követik.  

 

09:08
Összekovácsolják az ellenzéket az események

Erről beszélt élő Facebook közvetítésében Ujhelyi István és Bősz Anett is. Bősz szerint 

"most mindegy, hogy valaki liberális, konzervatív, vagy baloldali, az ország demokratákra és nem demokratákra szakadt."

 

09:07
Fidesz: Soros

Fidesz reakció - (Németh Márton)

 

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója az Echo TV-ben azt mondta, "teljesen nyilvánvaló", hogy az események mögött a Soros-hálózat áll.

 

09:02
Ilyen a világon nincs: a rendőröket sem engedik be az MTVA székházába

Kunigunda útja - (Balogh Gábor)

Hadházy Ákos szerint. Az egyenruhások kint téblábolnak az épület előtt, az ajtón a biztonságiak elképesztő módon nem eresztik be őket. 

 

08:57
A hírhamisító és közpénzből élő MTVA-vezérigazgatója "nem ér rá"

Kunigunda útja - (Balogh Gábor)

Elfoglalt ember Papp Dániel, így olyan apróságokra már nincs ideje, mint az épületben tartózkodó ellenzéki képviselőkkel való tárgyalás.

 

08:54
Kidobták őket

Kunugunda útja - (Sarkadi-Illyés Csaba)

A tévészékházban éjszakázó ellenzéki politikusok közül a független Hadházy Ákost a különböző egyenruhás, fegyveres biztonsági emberek egy félórás huzavona után a földről felemelték, majd a székház aulójába vitték, ahonnan Szél Bernadettel együtt kilökték az épületből.