VILÁGSZÍNVONALÚ”: FELAJÁNLOTTA LEMONDÁSÁT AZ EGÉSZSÉGÜGYI ÁLLAMTITKÁR

2018.10.03 10:13

VILÁGSZÍNVONALÚ”: FELAJÁNLOTTA LEMONDÁSÁT AZ EGÉSZSÉGÜGYI ÁLLAMTITKÁR

 
 
Nem a miniszternek, hanem közvetlenül Orbán Viktornak ajánlotta fel a lemondását Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár.
 

Nagy Anikó, az Emmi egészségügyért felelős államtitkára felajánlotta lemondását – értesült a Népszava. A szakpolitikus ráadásul nem is főnökével, Kásler Miklóssal, hanem egyenesen Orbánnal tudatta ezt, vagyis a lemondást a kormányfőnek kell elfogadnia. A lap értesülését az államtitikár az MTI-nek megerősítette, hozzátéve, gyermekgyógyászként szeretne tovább tevékenykedni és eddigi tapasztalatával segíteni a kormánynak a demográfiai helyzet javítására irányuló törekvéseit. Nagy Anikó a távirati irodával azt is közölte, szeretne visszatérni főigazgatóként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe.

Ha a miniszterelnök nem fogadja el az államtitkár lemondását, az erős üzenet Kásler Miklósnak. Az miniszter ugyanis a kormányváltás után kisöpörte az egészségügyi ágazat vezetőit, újakat azonban nem nevezett ki. Így nincs kinevezett főigazgatója a gyógyszerhatóságnak, a kórházakat felügyelő ÁEEK-nek, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek sem. A területet azonban személyes irányítása alá vonta, kihagyva az államtitkárt – teszi hozzá a baloldali lap. A portál azt írja, Nagy és Kásler között finoman szólva sem volt felhőtlen a viszony, a miniszter többször átnyúlt államtitkára feje fölött. Az Emmiben uralkodó vezetési válságról a Népszava ma délelőtt írt.

A nyáron több vezető fideszes politikus még a magyar egészségügy világszínvonalú minőségéről beszélt.

 

 

https://alfahir.hu/2018/10/02/egeszsegugy_lemondas_nagy_aniko_allamtitkar_kasler_miklos