Hetek óta tervezhették a gyilkosságot

2012.11.04 17:12

 

A Kaposváron brutálisan meggyilkolt kisfiú, Szita Bence féltestvére szerint nevelőapjuk barátnője hetek óta gyanúsan viselkedett. A nőt és két hajléktalan társát azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy megölték a 11 éves fiút. A Kapos.hu szerint a nő 200 ezer forintot ígért a két hajléktalannak, ha elteszik láb alól a gyermeket, miközben az előzetesben lévő gyanúsítottak egymást vádolják a gyilkosság elkövetésével.

Exkluzív interjút adott Hajdú Péternek a kaposváron brutális kegyetlenséggel meggyilkolt tizenegy éves kisfiú nevelőapja és nővére. A Borsonline írása szerint a testvér, Lilla a Frizbiben azt mondta: voltak gyanús jelek apja volt élettársának életében. Lilla ugyanis egy ideje párjával odaköltözött Erikához.

"Egy hónappal ezelőtt elkezdtem dolgozni, emiatt hajnal háromkor kellett kelnem. Erika azonban felajánlotta, hogy költözzek oda hozzá a párommal Kaposvárra, később akár Bence is oda akar majd és újra együtt lehet a család" - magyarázta a lány, majd az utóbbi hetek furcsaságaira is felhívta a figyelmet.

"Azt gondoltam, megcsalja apát. Férfiak jöttek rendre hozzá, órákat ült velük az autóban, nem tudom, miről beszélgettek. Folyton csörgött a telefonja és sokszor órákra is eltűnt velük. Apukámnak azért nem szóltam, mert fogalmam sem volt, mi készül" - magyarázta a lány. Vasárnap este a Frizbiben a férfi és lánya kisfia életéről, volt párjáról mesél majd.

A hétfőn Kaposváron eltűnt Szita Bence holttestét szombaton reggel találta meg a rendőrség a Kaposvári Egyetem mögött lévő erdős területen. Piros Attila dandártábornok, Somogy megyei rendőr-főkapitány a szombat délután tartott sajtótájékoztatón elmondta: a fiú előre kitervelt, brutális gyilkosság áldozata lett.

Pénzt, autót ígért a nő

A rendőrség szerint a kisfiú hétfő éjjel már halott volt, amikor a gyermek nevelőapjának élettársa bejelentette az eltűnését, és ezzel egyidejűleg azt is, hogy miközben ő a gyermek után futott, a kocsiban hagyta a kulcsot, és az autót ellopták. A fiút több mint félszáz rendőr kereste, és önkéntesek is kutattak utána.

Az eltűnés bejelentője, a magát a gyermek nevelőanyjának mondó nő kihallgatása során ellentmondásokba keveredett, egyes állításainak valótlansága, vallomásának többszöri megváltoztatása vált gyanússá. Feltérképezték a nő kapcsolatrendszerét, és ekkor a rendőrség látókörébe került egy kaposvári hajléktalan férfi, akinél az állítólag ellopott autót megtalálták, valamint a férfi szintén hajléktalan társa.

Azt, hogy a kisfiú bűncselekmény áldozata lett, a Kaposvárhoz közeli Sántos külterületén lévő erdőben talált nyomok erősítették meg. A rendőrök azért kutattak azon a területen, mert egy vadász látott arra egy autót, aminek felírta a rendszámát, és ez megegyezett az állítólag ellopott jármű rendszámával. A kisfiú mobiltelefonjának cellainformációja is támpontot adott.

Kiderült, hogy Szita Bencét hétfő este 20 és 22 óra között azon a helyszínen ölték meg. A holttestét először ott rejtették el, majd arra a helyszínre vitték, ahol szombat reggel a rendőrség megtalálta. Arról, hogy miként végeztek kisfiúval, a rendőrség kegyeleti okokra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni.

Kapos.hu információja szerint a nő 200 ezer forintot ígért az elkövetőknek. A portálon vasárnap megjelent hír szerint a két férfi azt állítja, hogy a nő ölte meg a gyermeket, őket csak arra kérte, hogy a gyilkosság után tüntessék el, a nő azonban ezt tagadja. A Kaposvári Törvényszék vasárnap elrendelte a 11 éves felsőmocsoládi kisfiú megölésével gyanúsított P. Erika, B. József és K. József előzetes letartóztatását.