Jó hír: nem kerül a Fidesz házi szektájához a hajdúsámsoni iskola További részletek: https://kuruc.info/r/2/102713/#ixzz29NBzAxrj

2012.10.15 15:13

 

A Debreceni Törvényszék hétfőn jogerősen hatályon kívül helyezte a hajdúsámsoni önkormányzat döntését, amellyel a helyi általános iskola fenntartói jogát a Hit Gyülekezete Egyháznak adta át.
Hajdúsámson önkormányzata május 30-án döntött úgy, hogy a helyi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény fenntartói jogait a Hit Gyülekezetének adja át. A döntés ellen a szülők, több szervezet és a Jobbik is demonstrált, a megyei kormányhivatal pedig megtámadta azt a bíróságon.
A törvényszék eljárási szabálysértést állapított meg. A bíróság szerint a szülők és diákok jogai abban az esetben érvényesülnek, ha tudják, hol folytatódhat az iskolai oktatás. Az iskolaátadást véleményezők azonban sem erről, sem a későbbi, az egyéb oktatási lehetőségeket vizsgáló szakértői véleményről nem tudtak állást foglalni.
A szakértői vélemény meghozatalakor ugyanis a szakértőnek sem volt tudomása a oktatás folytatásának lehetőségeiről, és vizsgálódni sem tudott, ezért állapította meg a bíróság az eljárási szabálysértést.
A Debreceni Törvényszék ezzel a felperesnek, Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalnak adott igazat Hajdúsámson önkormányzata, mint alperessel szemben.
A határozat ellen fellebbezésnek helye nincs, a felek a Kúriától kérhetnek felülvizsgálatot, a határozat kézhezvételétől számított 60 napon belül.
(MTI nyomán)


További részletek: https://kuruc.info/r/2/102713/#ixzz29NC3r7x7