Kilövési engedély – Ángyán József-interjúval jelent meg a legfrissebb Barikád hetilap

2012.10.25 09:34

 

A tartalomból:
Pörzse Sándor: Vadászidény
Ősz van, itt a vadászidény. Sajnos nemcsak elkezdődött, hanem folytatódott a Jobbik ellen is. Ugye még mindig nem történt abban az ügyben semmi, hogy egy cigány fegyvert fogott Hegedűsné Kovács Enikőre. Azt sem tudni, mi az igazság Németh Zsolt furcsa lakástüzének ügyével kapcsolatosan. És persze nem lett meg a Vona Gábort halálosan megfenyegető levélíró sem.
Vona Gábor: A magyar alkat (3.)
A feladat ugyanis nem az, hogy a finnugor kábításból kiszabadulva most egy ősmagyar kábítószert fabrikáljunk magunknak. Nem drogot kell váltani, hanem meg kell szabadulnunk a pótszerektől. A feladat az, hogy megtaláljuk a turáni-ősmagyar tradíciónkat annak tiszta, eredeti, minden sallangtól, túlzástól és pszichotikus torzulástól mentes formájában. Nem lesz egyszerű, de egyedül ez vihet előre.
Kilövési engedély
„A lemondásom után úgy gondoltam, hogy – államtitkári felkérésem körülményeit is figyelembe véve – lesz alkalom arra, hogy őszintén beszélhetek a miniszterelnökkel, hogy kíváncsi a lemondásom felajánlásának okaira. Miután elfogadta a lemondásomat, öt hétig meg sem szólaltam az ügyben, mert vártam, hogy végül csak sor kerül közöttünk erre a beszélgetésre. Ez azonban a mai napig nem történt meg” – mondta el a Bar!kádnak Ángyán József. A volt vidékfejlesztési államtitkár szerint a Fidesz-közeli lapokban ellene indított akcióval feltehetőleg a kizárását készítik elő, s meggyőződése, hogy lejáratására már a miniszterelnök is engedélyt adott.
Parasztvakítás
Borsod megyében a családi gazdaságok és a fiatal gazdák helyett újfent érdekes fideszes kapcsolatokkal rendelkező cégek szereztek állami földeket. Esetünkben a Karmopol-Agro Kft. és a Mercato Finanszírozó Kft. A Bar!kád egyéb érdekes cégadatokra is bukkant.
Az orbáni nagyotmondások és ami mögöttük van
Miniszterelnökünk elődjeihez képest színes egyéniség, szeret határozottan, frappánsan fogalmazni, alkalmanként a külvárosi szlenget is beemelve a szótárába. Nem hiábavaló azonban kissé tüzetesebben megvizsgálni ezeknek a karakteres, néha nagyotmondó kijelentéseknek a viszonyát a valósághoz.
A cigányok tudják: Hitler-rokonok a Jobbikban
Miskolc, Avas lakótelep. Egy gyönyörű környezetben fekvő városrész, amely azonban sajnos nem erről, hanem a tarthatatlan közbiztonságáról nevezetes. A helyiek évek óta arról panaszkodnak, hogy az úgynevezett Fészekrakó programmal beköltöztetett cigányok ellehetetlenítik az életüket és rettegésben tartják a lakosokat. Így eljött az idő, hogy a Jobbik szervezésében itt is megtartsák a Magyar Élet Menetét. Erre a napra szervezett tüntetést ugyanide a Demokratikus Koalíció és a cigányok is.
Ez nem szolárium: elmaradt a csőcsere
Ma már országosan elfogadott álláspont, hogy a Budapesti Közlekedési Vállalat elavult gépparkkal rendelkezik, és úgy, ahogy van, fel kell számolni. Ebben a helyzetben logikus lépéssorozatok egymásutániságában, azaz muszájból szolgáltatás kiszervezése mellett döntött a Fővárosi Közgyűlés. A fővárosi Jobbik azonban nemmel szavazott, és közleményében azt írta, hogy BKV képes és alkalmas a közszolgáltatási feladatok ellátására, Budapest tömegközlekedésének biztosítására. Az ügyben Szabó Györgyöt, a nemzeti párt fővárosi képviselőjét kérdeztük.
Tollba mondott csomag
Az elmúlt héten Matolcsy György és Giró-Szász András ismételten a sajtónyilvánosság elé járult. A 397 milliárdos egyenlegjavító intézkedéscsomag ugyanis kiegészítésre szorult, a kormányzati kommunikáció alapján az Unió jóvoltából, a magyar kormány akarata ellenében. A túlzottdeficit-eljárás negatív hatásainak elhárítását szolgáló kiegészítő intézkedésekre a piacok rosszul reagáltak, a Bankszövetség megdöbbenésének adott hangot, a jegybank pedig ismételten a bankrendszer megterhelését nehezményezte.
Csehország: Vissza a múltba?
Bohémia lakossága választott, de semmiképp sem bohém módon, hanem voksok százezreivel büntette és fenyegette meg az eddig egymást váltogató két legerősebb politikai erőt, mégpedig úgy, hogy az eddig partvonalon tartózkodó kommunista pártot nagypárttá avanzsálta. Éppen ezért mi sem mehetünk el a cseh választók retorziós magatartása mellett, át kell tekintenünk a cseh választások tanulságait, körülményeit.
Az űr alján: Baumgartner, Lego és sör
Felix Baumgartner hatalmas magasságból történő ugrását világszerte milliók követték nyomon a képernyők előtt. A többszörös rekorder extrém sportoló teljesítménye kapcsán megnéztük, milyen magasságokat és sebességeket ért el eddig az emberiség.
Az Úr udvari festője
A művészet, ha nem szakrális, az nem művészet. Valami más. Próbálkozások. Ezalatt nem azt értem, hogy én szent képeket festek vagy a szentek megkínzásának borzalmait, mert ilyeneket nem csinálok. De úgy vagyok ezzel, mintha valami meg akarna szólalni általam. Csak egy eszköz vagyok – mondta el a Bar!kádnak Szabó Ottó képzőművész. A Pro Cultura Hungarica díjas művész úgy fogalmazott: egészen jól használható eszköze vagyok a Jóistennek. Ezért mondom, hogy szakrális a művészetem. Nem pedig azért, mert ezredszer festem meg Jézust a kereszten. Csak hagyom, hogy megtörténjenek a dolgok. A világot is úgy fedeztem fel, hogy rájöttem arra, ha az ember alkalmazkodik a világ folyásához – lehet ezt bölcsen szemlélve is tenni – akkor elérheti a boldogságot. De ha arra törekszik, hogy majd nyáron az egyiptomi kiránduláson boldog lesz, akkor nagy valószínűséggel sosem lesz boldog.
Amikor a víz volt az úr
Magyarország – fekvéséből adódóan – állandó küzdelmet folytatott és folytat az ismétlődő árvizek ellen. A Kárpát-medence mint a Kárpátok vízgyűjtő területe különösen kora tavasszal,
illetve a nyár elején szenvedte meg az áradásokat, melyek a folyószabályozásokig különösen nagy pusztításokat okoztak. Ez alól Budapest, illetve a város 1873-as egyesítését megelőzően Buda, Pest, Óbuda sem volt kivétel.
Időutazás a Túróci-medencében
Kenyeres Oszkár jóvoltából ezúttal irány a felvidéki Túróci-medence, ahol várak, kastélyok és legendák Pazar ötvözete állítja el az oda utazó lélegzetét.
Beleremegett a föld
Az 1956-os forradalom és szabadságharc Magyarország nevét az egész világon ismerté tette. A szocialista tömb, a Nyugat, de még Latin-Amerika is felkapta a fejét annak hírére, hogy egy kelet-európai kis ország szembeszállt a világ egyik legnagyobb és legerősebb hatalmával. Szimpátiatüntetések, segélykampányok sora és addig soha nem tapasztalt ébredés söpört végig Berlintől Buenos Airesig.
Obrusánszky Borbála: Magyarok, a lovas nomadizmus felfedezői (őstörténeti melléklet)
Jelen mellékletünkben egy olyan kutatót mutatunk be, Dr. Veres Pétert, aki finnugor tanulmányokból kiindulva új tudományos alapokra helyezte a magyarság eredetét, kutatásában nem a bizonytalan elméletekre alapoz, hanem több tudományterület összehasonlító vizsgálatát próbálja elvégezni.
A Bar!kád már digitálisan is megvásárolható, illetve előfizethető a https://www.dimag.hu/magazin/Barikad weboldalon!


További részletek: https://kuruc.info/r/50/103105/#ixzz2AIHzjZGO