MÁR NEM CSAK LEGENDA A MITIKUS SZÖRNY - ITT A FOTÓ

2012.10.09 20:45

Időről-időre találnak egy-egy beazonosíthatatlan élőlényt és ilyenkor beindul az emberek fantáziája. Dél-Amerikából indult a chupacabra legendája, és sok szörnyre rányomták már ezt a nevet. A legutóbbi Peruban bukkant fel és nem kizárt, hogy ez már az igazi legendás szörny.

Chupacabra mitikus legendája újra szárnnyal, szó szerint. Ezúttal Peruban kaptak el egy szörnyet, ami semmilyen – általunk ismert – élőlényre nem hasonlít.

A perui katonák találtak rá a leginkább óriásira nőtt denevért idéző valamire. Félelmetes látvány és a helyiek szerint megfagy bennük a vér, ha csak rágondolnak, hogy ez az állat a fejük felett repülhet el az éjszakában. Szárnyának fesztávolsága négy méter, a teste meg nagyobb, mint egy emberé.

Félelmetes látvány
Félelmetes látvány

1987-ben Puerto Ricóban, majd Mexikóban és az Egyesült Államokban, elsősorban Latin-Amerikában látták a mitikus állatot. A név, amely a spanyol chupador de cabras („kecskeszívó”) kifejezés összevonásából ered igazából beszélőnév. A lény ugyanis háziállatokat támad meg és a vérüket szívja. Sokan sokféleképpen írták le a külsejét, a szakértők szerint azonban a chupacabra csupán szóbeszéd.