Na ezt írjátok ki románok a diadalívetekre!

2012.10.11 22:23

 

Zoom
Megfejtés: Az osztrák-magyar lovasság bevonul Bukarestbe 1916. december 6-án.
Az oláhok ezt nem rakták ki a "diadalívükre"... A magyar történelem pedig nem tartja a bocskoros főváros ("város") elfoglalását olyan jelentős haditettnek, melyet egy napon lehetne említeni olyanokkal, mint amikor Botond vitéz betörte a bizánci kaput, vagy Géza herceg részvétele az 1189-es keresztes hadjáratban, esetleg II. András keresztes hadjárata, vagy amikor Nagy Lajos elfoglalta Nápolyt és Prágát, vagy amikor Mátyás király elfoglalta Bécset, Hadik András gróf elfoglalta Berlint és Frankfurt and der Oder-t, és közben még Nagy Frigyes trónján is ült, Simonyi óbester pedig Napóleon fontainebleau-i kastélyának trónjára ürítette pipáját Napóleon üldözésekor... és még sorolhatnánk, de nem győznénk se pénzzel, se hellyel a diadalívek építését, ha minden egyes valóban jelentős haditettnek szeretnénk emelni egyet.
Ezzel szemben a "nemzeti" büszkeségük és "legnagyobb haditettük" nem más, mint egy, a világháborúban az elejétől a végéig részt vevő országnak a kommunista zsidók ámokfutása alatti megszállása, szigorúan az antant francia, olasz és amerikai csapatainak nyomdokaiban, miközben az ország hadserege még vagy a frontokon (nem csak az erdélyin!) vagy a fogolytáborokban volt.
A II. világháborúban a szovjetektől való rettegésüket és a velük született gyávaságukból fakadó átállásukat pedig hogyan is lehetne a mi 1956-os szabadságharcunkhoz hasonlítani, mikor még egy tizenkét éves kislány is fogott puskát a kezében, és harcolt, amikor egy oláh "katona" inkább gyáván átáll?...


További részletek: https://kuruc.info/r/1/102500/#ixzz291Y67WOV