Véresre verte a közmunkásokat a polgármester majd fegyverrel is üldözte őket!

2018.02.12 13:49
 
 
A Hajdú-Bihar megyei város Tiszacsege polgármesterét Szilágyi Sándort két közmunkás azért jelentett fel, mert állításuk szerint a település vezetője megverte őket. A Blikk azt írja: a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság megalapozottnak találta a két férfi panaszát: fegyveresen elkövetett garázdaság miatt nyomozást indítottak a településvezető ellen. Az eset még tavaly augusztus 26-án történt Tiszacsegén. A hivatalos jegyzőkönyvek szerint Lakatos és Szilágyi János is egybeg­hangzóan vallotta, hogy a kerékpárút mellett sétáltak hazafelé, amikor megállt mellettük a polgármester az autójával. Elmondásuk alapján a férfi részegen szállt ki a kocsiból, majd rövid vita után lefejelte Jánost akinek az orrából megeredt a vér, aztán meg is ütötte úgy, hogy annak a bántalmazás után is nyoma maradt. Utána Ferencre is rátámadt: őt, a fér­fiak szerint, még fojtogatta is. A közmunkás elmondása szerint:

 Mondtam neki, hogy „Szilágyi, ezért fel leszel jelentve!” – elevenítette fel Lakatos Ferenc. – Ekkor a polgármester a kocsijához ment és kivett egy kis méretű kézifegyvert. A pisztolyt rám fogta, én meg erre futásnak eredtem: cikcakkban rohantam a bicikliút és az árok mentén, fel és le, ő meg utánam! Mentettem az életemet: egészen hazáig futottam. János másfele ment, addigra már odaért. Rögtön rendőrt hívtunk!

A tiszacsegei polgármester tagadja a két közmunkás vádjait. Azt mondta,

“Ő EGY FÖLDÖN FEKVŐ EMBEREN AKART SEGÍTENI AZON AZ ÉJSZAKÁN, A KEZÉBEN PEDIG EGY ZSEBLÁMPA VOLT!”

A Blikk úgy tudja, miután a rendőrök a városvezető fegyvereit lefoglalták, a két közmunkásnak egymástól függetlenül rá kellett mutatni, melyikkel fenyegette őket Szilágyi. Információk szerint mindketten ugyanazt a pisztolyt választották ki. Az ügyben nyomozást rendeltek el, de további információ a Rendőrség egyenlőre nem mondott el. A polgármesternek nem ez az első afférja a lakossággal. Tavaly nyáron egy 80 éves bácsinak törte el az orrcsontját és verekedés során 3 bordája is eltört, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Önvédelemre hivatkozik akkor Tiszacsege polgármestere, szerinte azért verekedett össze egy 80 éves helyi gazdával. Az esetről akkor elsőként a haon.hu számolt be. A vita egy halastó és egy földrész miatt alakult ki, ami először a polgármesteré volt, de a gazda nemrég megvette. A  nyomozás során a Rendőrség arra jutott, hogy büncselekmény nem történt, de orrcsonttörés igen. A nyomozást lezárták majd később megszüntették.

 

 
https://olkt.hu/veresre-verte-kozmunkasokat-polgarmester-majd-fegyverrel-uldozte-oket/